factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Întrebări frecvente

Înapoi la listă

Generarea fișierelor XML(UBL) pentru e-Factura

e-Factura este un fișier de tipul XML – sintaxa UBL (Universal Business Logic). Aceste este singurul format acceptat de sistemul RO e-Factura și care permite prelucrarea electronică și automată a datelor cuprinse în e-Factura.

Altfel spus, o factură în format PDF pe care i-o trimiți clientului online (pe email) NU este o factură electronică. Pentru ca o factură să poată fi transmisă în SPV ANAF, trebuie să generezi factura respectivă în formatul specific, XML UBL.

Dacă emiți deja facturile prin factureaza.ro, e foarte simplu ca dintr-o factură online să generezi o e-Factura care să respecte cerințele SPV ANAF.

Urmează pașii

Primul pas pentru generarea facturii în format XML(UBL) valid pentru e-Factura este să dai click pe 'e-Factura' (exportul se face în format XML(UBL) compatibil cu e-factura, astfel încât se pot încărca acolo fişierele descărcate de la noi).

Generarea fișierelor XML(UBL) pentru e-Factura - pasul 1

Este necesar să confirmi şi/sau să selectezi valorile pentru detaliile legate de categoria TVA, tip factură, metoda de plată. De asemenea, câmpurile pentru unitățile de măsură corespondente pentru pozițiile din facturi.

Generarea fișierelor XML(UBL) pentru e-Factura - pasul 2

Dacă ai selectat scutire de TVA, va trebui să alegi şi unul din motivele de scutire din lista de mai jos care va apărea în formular:

Generarea fișierelor XML(UBL) pentru e-Factura - pasul 3

Generarea fișierelor XML(UBL) pentru e-Factura - pasul 4

Dacă vrei să descarci mai multe facturi deodată pentru e-Factura, click aici pentru instrucţiuni.

Atenție, nu e suficient doar să descarci fișierul (sau fișierele) în format XML(UBL). Ca să transmiți e-Factura, mai e nevoie de un pas. Și anume, fișierul pe care tocmai l-ai descărcat de pe factureaza.ro trebuie încărcat în SPV ANAF. Citește cum faci asta aici.

Însă, dacă vrei să devii mai eficient, noi îți recomandăm să automatizezi procesul de generare și transmitere e-Factura. Pentru asta e nevoie doar să activezi integrarea e-Factura în contul tău pe factureaza.ro. Odată activată, nu te vei mai obosi cu descărcat fișiere din factureaza.ro și încărcat aceleași fișiere în SPV ANAF. Vei rezolva totul din câteva clicuri și direct din aplicația noastră. Află cum faci asta aici.

Pentru mai multe detalii despre e-Factura, citește acest articol sau află pe scurt de aici cum funcționează e-Factura pe factureaza.ro

Înapoi la listă