factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Întrebări frecvente

Înapoi la listă

Cum încarci fișierul XML-UBL pentru e-Factura în SPV ANAF

Cu ajutorul factureaza.ro este foarte ușor să generezi fișiere XML(UBL) pentru e-Factura.

Pentru mai multe detalii despre cum generezi manual e-Factura dintr-o factură emisă online prin factureaza.ro, click aici.

Odată ce ai descărcat fișierul XML(UBL), trebuie să treci la următorul pas. Adică trebuie să încarci fișierul respectiv în SPV ANAF.

Urmează pașii ca să transmiți fișierul XML-UBL pentru e-Factura în SPV ANAF

Pentru transmiterea unei facturi către e-Factura (în SPV), este necesar să intri pe site-ul ANAF (ulterior înregistrării și obținerii certificatului digital) unde selectezi din meniu 'Factura electronică', apoi 'Trimitere factură':

Transmitere factură în Spațiul Privat Virtual - pasul 1

În pagina care se deschide dă click pe 'Choose file', încarci din dispozitivul tău factura dorită și apoi 'Transmitere factură':

Transmitere factură în Spațiul Privat Virtual - pasul 2

Vei primi în pasul următor un răspuns de acceptare a facturii, precum în imaginea următoare:

Transmitere factură în Spațiul Privat Virtual - pasul 3

Dacă dorești să verifici starea fișierului transmis introdu indexul în caseta corespunzătoare și dă click pe 'Verifică'.

Dacă vrei să descarci mai multe facturi deodată pentru e-Factura, click aici pentru instrucţiuni.

Această variantă de generare și încărcare manuală a e-factura în SPV ANAF este un pic consumatoare de timp. Dacă vrei să-ți faci viața mai ușoară, noi îți recomandăm să automatizezi procesul. Pentru asta trebuie doar să activezi integrarea e-Factura în contul tău pe factureaza.ro. Află cât de ușor faci asta aici.

Pentru întrebări generale cu privire la e-Factura, citește acest articol. Dar, pe scurt, începând cu 2024, dacă SRL-ul sau PFA-ul tău emite facturi către alt SRL sau PFA, în aceste cazuri va trebui să generezi și să transmiți e-Factura în SPV ANAF.

Înapoi la listă