factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Întrebări frecvente

Înapoi la listă

Cum transmiți automat o factură în sistemul RO e-Factura (SPV)

Ai activat integrarea e-Factura și ai configurat setările. Hai să transmitem automat prima factură în sistemul RO e-Factura.

Din pagina din care creezi (sau editezi) factura

Click pe secțiunea Setări e-Factura din partea de jos a paginii în care creezi factura ( citește aici cum adaugi o factură nouă) sau, după caz, editezi factura (citește aici cum modifici o factură adăugată deja în cont).

Cum transmiți automat o factură în SPV - pasul 1

Verifică dacă toate datele din secțiunea Generale și Unități sunt corecte.

Restul secțiunilor sunt opționale și le vei folosi doar dacă ai cerințe speciale din partea clienților sau a contabilității. Altfel, nu e nevoie să le completezi (se folosesc valorile implicite definite de aplicație).

Dacă totul este în regulă, bifează căsuța "Confirm că factura poate fi trimisă la e-Factura cu datele de mai sus".

În funcție de cum ai configurat setările implicite e-Factura, factura se va transmite automat în RO e-Factura, fie după ce o salvezi ca emisă sau ca închisă, fie la intervalul de timp selectat anterior la configurările implicite. Dacă vrei să schimbi orice legat de momentul la care se transmite e-Factura, poți selecta de aici altă variantă.

Click pe butonul Creează factura (sau, după caz, Modifică) și gata.

Cum transmiți automat o factură în SPV - pasul 2

În funcție de ce fel de transmitere ai selectat (imediat după ce ai salvat sau la un interval de timp), factura va pleca automat în SPV conform instrucțiunilor tale.

Din pagina de vizualizare a facturii

Dacă vrei să transmiți o factură care există deja în contul tău pe factureaza.ro, mergi la meniul Facturare, submeniul Facturi, identifică factura și dă click pe numărul ei.

Cum transmiți automat o factură în SPV - pasul 3

Cum transmiți automat o factură în SPV - pasul 4

Dacă e o factură mai veche, o poți identifica folosind filtrele de căutare.

Cum transmiți automat o factură în SPV - pasul 5

Mai poți găsi facturile vechi folosind căsuța de căutare rapidă. Odată identificată, la fel ca mai sus, dă click pe numărul ei.

Cum transmiți automat o factură în SPV - pasul 6

Din pagina de vizualizare a facturii, din meniul vertical de sub PDF-ul facturii, dă click pe Exportă pentru e-Factura. Se va deschide o pagină nouă, care va conține Setările e-Factura.

Cum transmiți automat o factură în SPV - pasul 7

Verifică dacă toate datele din secțiunile Detalii principale și Unități de măsură sunt corecte.

Cum transmiți automat o factură în SPV - pasul 8

Restul secțiunilor sunt opționale și le vei folosi doar dacă ai cerințe speciale din partea clienților sau a contabilității. Altfel, nu e nevoie să le completezi (se folosesc valorile implicite definite de aplicație).

Dacă totul este în regulă, click pe butonul Trimite la e-Factura.

Asta e tot.

Atenție: nu transmite de mai multe ori în RO e-Factura o factura transmisă deja și care a primit index de validare de la ANAF. Citește aici despre cum verifici dacă o factură a fost transmisă în sistemul RO e-Factura (SPV) și validată de ANAF.

Citește aici ce faci dacă ai transmis la e-Factura o factură greșită sau o factură pentru care ai efectuat ulterior o stornare.

Înapoi la listă