factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Întrebări frecvente

Înapoi la listă

Factura online nu înseamnă factură electronică

Emiterea de facturi online este o procedură 100% conformă cu legea. Reprezintă de fapt o alternativă eficientă la emiterea de facturi folosind tipizate (pre-tipărite sau realizate în Ms Office ori Excel).

Facturile online nu trebuie să conțină niciun fel de semnătură sau ștampilă, iar prin factureaza.ro le poți emite și trimite clientului pe email în două minute. Fără bătăi de cap și fără drumuri la Finanțe.

Trebuie însă reținut că factura online nu este același lucru cu factura electronică. Chiar dacă prin factureaza.ro poți emite atât facturi online, cât și e-facturi.

Conform ANAF, factura electronică este “factura transmisă şi primită într-un format electronic structurat de tip XML, care permite prelucrarea sa electronică şi automată.” Exemplarul original al facturii electronice se consideră fişierul de tip XML însoţit de semnătura electronică. Elementele specifice facturilor emise în format electronic sunt marca temporală (modalitatea de garantare a momentului emiterii facturii) şi semnătura electronică.

Prin factureaza.ro poți emite și transmite e-facturi în Spațiul Privat Virtual. Află cum faci asta aici și aici. Și citește mai multe detalii despre această integrare aici.

Înapoi la listă